Zit u op een goudmijn?

Zit u op een goudmijn?

27 December 2022 Off By Chanel

De huizenmarkt is de afgelopen jaren flink gestegen. De prijzen zijn hoger dan dat ze ooit zijn geweest. De hypotheek verstrekkers maken het makkelijker voor mensen om te lenen. Mensen praten over een boom in de huizenmarkt. Sommige mensen wonen al tientallen jaren in hetzelfde huis. Doordat de markt alleen maar stijgt, stijgt natuurlijk ook de waarde van het huis. Veel mensen hebben dit niet door dat ze inmiddels een flink bedrag bezitten. Zeker als de kinderen eenmaal uit huis zijn gegroeid of je toch wat minder mobiel bent geworden kan het verstandig zijn om te kijken naar een kleiner huis. Dit kan een flinke overwaarde met zich mee brengen waar u vervolgens leuke dingen mee kunt doen. Denk aan de wereldreis die u altijd al had willen maken. Het is wel altijd verstandig om u te laten adviseren door iemand die zorgt voor een nieuwe hypotheek berekenen.

Huren of kopen?

Wat in de huidige markt ook steeds vaker gezien wordt is dat mensen hun gekochte huis verkopen om vervolgens weer te gaan huren. Door de waardestijging van de afgelopen jaren brengt dit voordelen met zich mee. Een flinke smak  geld kan dan vrij komen waarmee u eindelijk de droomreis kan maken of toch die sportauto waar u al jaren naar keek kunt kopen. Zeker als u in het verleden de hypotheekrente 30 jaar vast heeft gezet brengt dat voordelen met zich mee als u nu beslist om het te verkopen.

De mogelijkheden

Wat kunt u eigenlijk allemaal doen met dit geld? Eigenlijk is niets te gek als u maar durft te blijven dromen. U kunt de overwaarde van uw huis bijvoorbeeld ook gebruiken om verbouwingen aan het huis te realiseren. Wilt u toch die nieuwe keuken of badkamer? De overwaarde maakt het voor u mogelijk. Ook zou u het geld kunnen schenken aan uw kinderen of zelf gebruiken bij uw pensioenfonds zodat er u er later de vruchten van kunt plukken. Als u een zeer groot bedrag over houdt kunt u dit ook weer terug investeren in de vastgoedmarkt. Hoe zou u het bijvoorbeeld vinden om huiseigenaar te zijn en mensen te kunnen voorzien van een plek waar zij kunnen leven? Voor veel mensen is dat een droom die met de huidige woningmarkt ineens een stuk reëler is geworden. Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat je een goed en duidelijk plan hebt en laat adviseren door deskundige. Dit zorgt ervoor dat je later geen spijt zal krijgen van de gemaakte beslissingen.