Nooit meer kunnen doen wat je altijd deed

Nooit meer kunnen doen wat je altijd deed

21 October 2022 Off By Chanel

Je hebt altijd al gedroomd van je eigen onderneming. Zelfstandig aan het werk en kunnen doen wat je leuk vindt. Zelf je tijd invullen en niemand die jou verteld hoe of wat je moet gaan doen. Maar dan loopt die droom ineens in duigen. Je loopt letselschade op door een auto ongeluk. Je beseft dat een ongeluk in een klein hoekje zit en dat het zo maar voorbij kon zijn. Het loopt met een sisser af, maar je kan helaas niet meer doen wat je zo leuk vindt. Je kan niet meer werken. Dit gaat ten koste van je winst, dus ook je inkomen. Als je als ondernemer letselschade oploopt is het berekenen van de schade die je lijdt ingewikkeld. Een letsel advocaat helpt je hierbij.

Letsel oplopen

Een letsel is een lichamelijke en psychische schade als gevolg van een ongeval of andere oorzaken. Een auto ongeluk gebeurt letterlijk in één klap en komt meestal totaal onverwacht. Je hebt er niet om gevraagd, maar het gebeurt toch. Na je ongeluk moet je je laten behandelen door je huisarts en wellicht moet er van alles in het ziekenhuis worden geregeld. En dat allemaal terwijl het niet jouw schuld is. Je kan als slachtoffer een schadevergoeding aanvragen. Zo dek je in ieder geval alle kosten die jij hebt gemaakt na het ongeluk en eventuele kosten die je oploopt als gevolg van het ongeluk. Als zelfstandig ondernemer kan je kosteloos advies opvragen bij onder andere letselschade advocaat Utrecht, zodat je zeker weet op welke bedragen je allemaal recht op hebt.

De tegenpartij aansprakelijk

Na een verkeersongeluk is het belangrijk om vast te stellen wie de tegenpartij is, zodat die aansprakelijk kan worden gesteld. Om dit te kunnen doen, heeft de advocaat informatie nodig, zoals het schade- en aanrijdingsformulier, contactgegevens van de aansprakelijke partij, het kenteken, namen van eventuele getuigen, eventueel een polis van de schade- inzittendenverzekering en eventueel een proces-verbaal van de politie. Met deze gegevens kan de letselschade advocaat aan de slag en wordt jouw letselschade berekend. Deze wordt verhaald op de aansprakelijke partij. Bij een verkeersongeluk kan je zowel materiële als immateriële schade oplopen. Onder materiële schade valt onder andere studievertraging, mantelzorg, medische kosten, reiskosten, verzorgingskosten, reparatie- en vervangingskosten en ziekenhuisdaggeldvergoeding.

Voor immateriële schade is geld juist niet waardeerbaar. Deze schade, wordt ook wel smartengeld genoemd, is een vergoeding voor pijnklachten, zoals oogletsel of crush letsel, maar denk ook een psychische kanten, angsten of ontsierende littekens. Ook deze problemen kunnen verhaald worden.