Met MDF plaat kun je alle kanten op!

Met MDF plaat kun je alle kanten op!

30 November 2022 Off By Chanel

Als klusjesman weet je zeker dat je met allerlei materialen komt te werken. De ene keer met bakstenen, dan weer met gipsplaat, dan weer met MDF plaat. Je kunt, vooral, met MDF plaat alle kanten op. Je kunt met MDF plaat een wandje zetten, een dak dichttimmeren aan de binnenkant, een kastje maken en nog veel meer. En dus zal MDF plaat vaak jouw voorkeur krijgen. Deze plaat is gemaakt van geperst hout en daardoor is het heel gemakkelijk te bewerken. Je kunt het zagen, ook in kleinere vormen, je kunt het schilderen en natuurlijk kun je er ook een laagje behang op plakken. Het kan allemaal!

MDF plaat is vaak een verstandige keuze

Heeft je klant een nieuwe kledingkast nodig? Dan kun je heel veel doen met MDF plaat. Je kunt deze plaat precies zo bewerken dat er een mooie kast van komt. Je werkt met schroeven of spijkers, met deuvels of met lijm. MDF plaat is een erg handig materiaal. Het is gemakkelijk af te werken om een mooi resultaat te verkrijgen. Het is dan wel belangrijk om eerst voor een goede grondverflaag te zorgen. Het materiaal kan erg zuigend werken. Is de grondverflaag ongeveer dekkend? Dan kun je verder gaan. Werk het materiaal af met een mooie kleur lak en geniet van het eindresultaat.

Waar moet je op letten?

MDF is dus geperst hout. Het is samengesteld door houtsnippers en hars of lijm met elkaar te combineren en dat mengsel, onder druk, in elkaar te persen. Het voordeel daarvan is dat de kans op kromtrekken erg klein is. Toch is het altijd verstandig om beide kanten van de plaat te behandelen. Natuurlijk hoef je niet zowel de binnen- als de buitenkant te behangen, maar beide zijden in de grondverf zetten is wel een goed idee. Je voorkomt zo dat het hout, want dat is het, alsnog gaat werken door bijvoorbeeld warmte, koude of vocht in de lucht.

Wil je een dressoir maken?

Ook dan kun je dit materiaal gebruiken. Wil je zorgen voor licht in het kastje? Dan heb je VD draad nodig om elektriciteit naar het kastje te brengen. VD draad is elektriciteitsdraad dat beschermd wordt door een laagje vinyl. Dat is wel zo veilig. Kies altijd weer voor een LED lamp, zo voorkom je dat het te warm wordt in het kastje als je een keer vergeet het licht uit te doen. Een dressoir van MDF kan echt een aanwinst zijn voor een interieur.