Kies de juiste rolcontainer voor jouw bedrijfsafval met deze tips.

Kies de juiste rolcontainer voor jouw bedrijfsafval met deze tips.

23 October 2022 Off By Chanel

Als ondernemer heb je met veel verschillende onderwerpen te maken. Geen dag is hetzelfde en je hebt te maken met veel verschillende vormen van regelgeving en wetgeving. Je moet je zaken voor de belastingdienst altijd goed regelen, zorgen voor een veilige werkomgeving voor het personeel en voor jezelf. Het is belangrijk dat je op een eerlijke manier zaken doet en zeker gezien de huidige tijdsgeest is het belangrijk dat je duurzaam te werk gaat. Een belangrijk onderdeel van ecologisch verantwoord en duurzaam ondernemen is zorg voor een juiste afvalverwerking. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij verwerken van je afval en geven we je tips waarmee je zelf aan de slag kan gaan met een verantwoorde afvalstroom.

 

Neem een stap terug

Voordat je kijkt naar de plekken waar je afval kan laten is het belangrijk om na te gaan waar je afval vandaan komt. Neem een stap terug, en bekijk je bedrijfsvoering van een afstandje. Wat voor type bedrijf ben je? Als ondernemer heb je altijd maken met afval, maar wanneer je een kleinschalig kantoor bent krijg je met totaal ander afval te maken dan wanneer je een groot industrieel bedrijf bent. Het is belangrijk om goed te kijken naar het type bedrijf dat je bent en hoeveel afval produceert maar zeker ook wat voor soort afval geproduceerd. Sta ook stil bij de afval dat voortkomt uit de bezoekers van je bedrijf je personeel en de klanten natuurlijk. Een goed voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de koffiekopjes in de kantine en in de ruimtes waar de klanten zich vaak bevinden. Het is belangrijk om na te gaan op welk punt in je werkproces je dit type afval wilt scheiden, aangezien het belangrijk is dát het gescheiden wordt. Niet alleen vanwege de wet en regelgeving maar ook vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

 

Maak het jezelf niet te moeilijk

Het scheiden van afval en het verwerken van je afvalstromen hoeft geen ingewikkeld proces te zijn. Zeker als je hierbij gebruik maakt van aparte afvalcontainers en je ervoor zorgt dat je personeel altijd het afval zo vroeg mogelijk scheidt, zou het geen ingewikkeld proces moeten zijn om het afval in de juiste container te krijgen. Start met het kiezen van de juiste rolcontainer. Je kan een rolcontainer aanschaffen maar je kan ook een rolcontainer huren. De rolcontainers zijn vaak bedoeld voor een type afval Dus kijk er niet gek van op als je meerdere rolcontainers buiten het pand van je bedrijf of ergens binnen in een afvalverwerkingsruimte.