Een vuilwater dompelpomp kan je helpen

Een vuilwater dompelpomp kan je helpen

30 November 2022 Off By Chanel

Na een lange, warme zomer is het er nu écht tijd voor: je moet het zwembad leegpompen. Dat doe je met een dompelpomp. Een dompelpomp is een pomp die je op de bodem van je zwembad zet en die ervoor zorgt dat het water wordt opgepompt en kan worden afgevoerd. Je kunt de pomp aansluiten op het riool en zo het water op een nette manier afvoeren. Je kunt verschillende dompelpompen bestellen voor verschillende toepassingen. De dompelpomp uit het voorbeeld hierboven is een schoonwater dompelpomp. Oké, er zullen inmiddels wat bladeren in het water drijven, maar die vis je er gemakkelijk tussenuit. Moet je de septic tank legen? Dan heb je een vuilwater dompelpomp nodig.

Waar kun je een vuilwater dompelpomp nog meer voor gebruiken?

Je kunt een vuilwater dompelpomp gebruiken voor verschillende toepassingen. Het is vooral goed om te weten dat een vuilwater dompelpomp meer aankan dan een dompelpomp die geschikt is voor schoon water. Zo kun je een vuilwater dompelpomp gebruiken om de septic tank leeg te pompen. Een septic tank komt steeds minder vaak voor doordat steeds meer huizen zijn aangesloten op het gemeentelijke riool. Maar wanneer je een septic tank hebt, zal deze soms geleegd moeten worden. Omdat je zo'n tank niet even op z'n kop kunt houden is het wel handig om dan een vuilwater dompelpomp te gebruiken.

Ook voor gebruik op de boerderij is deze pomp handig

Heb je een boerenbedrijf en moet daar de gierkelder worden geleegd? Ook dan komt deze pomp goed van pas. Je kunt zelf de gierkelder leegpompen zonder het gevaar te lopen dat je er in valt of er in moet kruipen. Ook een modderige poel of vijver kan worden leeggepompt met een vuilwater dompelpomp. Je ziet het, je zal deze pomp misschien niet vaak gebruiken, maar het is wel handig om er een te hebben.

Hoe zorg je ervoor dat de pomp goed blijft werken?

Zorg er vooral voor dat je de pomp alleen gebruikt waarvoor deze is bedoeld. Is het een schoonwater dompelpomp? Dan kun je deze écht niet gebruiken voor de afvoer van vuil water. Heb je de pomp gebruikt? Zorg dan dat je deze heel goed schoon en droog maakt voor je 'm opbergt. Haal alle onderdelen los en spoel alles schoon. Er mag geen vuil in blijven zitten. Volg je deze richtlijnen? Dan is de kans groot dat je jarenlang plezier hebt van deze pomp. Dat is een goede investering.